ДИСКУРС ВЗАЄМОДІЇ ФОРМУВАННЯ МОВЛЕНННЄВОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ І ФОРМУВАННЯМ ОСОБИСТОРСТІ СТУДЕНТА: КУЛЬТУРОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Якубовська, Марія Степанівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розкрито особливості психології міжособистісних взаємин та їхньої ролі у становленні особистості студента, дискурс взаємодії професійної діяльності та системи мовленнєвої компетенції. Дослідження пов’язане із пошуком інноваційних засобів вдосконалення формування мовленнєвої компетентності студентів на основі досягнень герменевтики та психолінгвістики. Дана проблема розглядається як парадигма творення гуманітарної безпеки суспільства, важливим чинником якої є культурологічна складова, що формується як філософсько-психологічний код слова.