КОНЦЕПЦІЯ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ОСОБИСТОСТІ ТА САМОВИЗНАЧЕННЯ ЯК ЇЇ СКЛАДОВА - Гречихіна, Наталія Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розглянуто професійне самовизначення як частину реально-практичної структури діяльності людини, компонентами якого є переведення всiєї сукупностi поглядiв, переконань, соцiальних вмiнь i вiдношень особистостi у практичну поведiнку i в продуктивну дiяльнiсть і здiйснюється через специфiчнi соцiально-психологiчнi механiзми: цiннiснi орiєнтацiї та соцiальнi установки. А цiннiснi орiєнтацiї та фiксованi соцiальнi установки, якi виражають ставлення особистостi до навколишнього свiту, пов’язанi з її потребами.