ЗМІСТ І ФОРМИ ТЕОРЕТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ В УНІВЕРСИТЕТАХ НІМЕЧЧИНИ НА ПОЧАТКУ ХХІ СТОЛІТТЯ - Криворотько-Тайфур, Камілія Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
В статті розкрито особливості підготовки вчителів іноземних мов в університетах Німеччини. Автор розкриває: відмінності підготовки германіста від підготовки вчителя іноземної мови: остання не обмежується науковими знаннями певного фаху (групи предметів); аспекти кваліфікації майбутніх вчителів іноземних мов. Реалізація змісту підготовки викладачів іноземних мов забезпечується адекватними формами організації навчального процесу. Ілюстративні лекції, семінарські та практичні заняття, кейс-стадіз або розгляд ситуацій, заняття-тренінги в мікрогрупах, проектне навчання, автономне навчання. Традиційними формами контролю успішності навчання є поточний і підсумковий контроль.