СОЦІАЛЬНО-ВИХОВНІ ТА ПЕДАГОГІЧНІ ІДЕЇ НИКИФОРА ЯКОВИЧА ГРИГОРІЇВА - Моргай, Лілія Анатоліївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті висвітлені соціально-виховні та педагогічні ідеї Н. Я. Григоріїва – видатного педагога, історика і громадського діяча України. Охарактеризовано соціокультурні чинники, які впливають на світобачення людини. Проаналізовано найголовніші якості життєдіяльності людини – світобачення, виховання, мораль, право, науку.