ФОРМУВАННЯ УКРАЇНОМОВНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ЗАСОБАМИ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Мельничук, Ірина Миколаївна; Пашко, Мар’яна Зіновіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розкрито основні принципи формування україномовної професійної компетентності іноземних студентів медичних спеціальностей у процесі використання інтерактивних технологій. Визначено, що для іноземного студента-медика гарантією якісної професійної підготовки є володіння мовою навчання. Встановлено, що вивчення дисципліни «Українська мова як іноземна» передбачає забезпечення: комунікативних потреб іноземних студентів у побутовій, навчально-професійній, соціально-культурній і навчально-науковій сферах; високого рівня загальномовної підготовки студентів з інших країн; основ знань з української мови, з перспективою їх подальшого використання в професійній діяльності.