ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ КОМУНІКАЦІЇ У МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ СЛУЖБИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ - Ненько, Юлія Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
Представлено авторську модель професійно орієнтованої комунікативної підготовки курсантів у відомчих закладах освіти Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Модель має відповідну структуру взаємопов’язаних структурних компонентів, зміст і характеристики яких описані. Узагальнено фактори, що сприяють ефективній комунікативній підготовці майбутніх офіцерів: формування ціннісного ставлення до майбутньої професії; впровадження інтерактивних методів навчання; вдосконалення навчально-методичного забезпечення професійно орієнтованого комунікативного навчання курсантів; оптимізація суб’єктно-суб’єктної взаємодії учасників освітнього процесу при моделюванні ситуацій професійного спілкування.