ВІЗУАЛІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ ЗАСОБАМИ ПРЕЗЕНТАЦІЙНОЇ КОМП’ЮТЕРНОЇ ГРАФІКИ ПРИ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ - Савченко, Лариса Олексіївна; Коваленко, Вікторія Костянтинівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті проаналізовано та обґрунтовано використання візуалізації навчального матеріалу засобами презентаційної комп’ютерної графіки при підготовці майбутніх учителів образотворчого мистецтва. Візуалізації навчального матеріалу засобами презентаційної комп’ютерної графіки сприяє застосування скрайбінгу та методу творчих вправ-клаузур. Студенти повинні проявити свої творчі здібності та фантазію, щоб візуалізувати ідею у вигляді макетів, графіків, художніх композицій і ескізів. Доцільність використання візуалізації навчального матеріалу засобами презентаційної комп’ютерної графіки зумовлена необхідністю врахування когнітивних особливостей сучасного покоління студентів, а також потребою у поданні навчального матеріалу у вигляді, найбільш зручному для його сприйняття, розуміння, засвоєння, запам’ятовування.