ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ МОТИВАЦІЇ ДО ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНИМ ВИХОВАННЯМ У СТУДЕНТІВ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Малахова, Жанна Володимирівна; Бєлкова, Тетяна Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті висвітлено рівень інтересу та мотиви студентів Донецького національного медичного університету до занять фізичною культурою та спортом. Виявлено широкий спектр чинників, що перешкоджають займатись фізичними вправами і дотримуватись здорового способу життя. Проаналізовано стан здоров’я студентської молоді. Отримані результати доводять важливість підвищення мотивації студентів до занять з фізичного виховання. Проблема функціонування фізичного виховання у вищому закладі освіти є невід’ємною частиною формування загальної і професійної культури особистості сучасного фахівця, системи гуманістичного виховання студентів. У зв’язку з низькою мотивацією до занять фізичною культурою серед сучасної студентської молоді, виникає необхідність пошуку шляхів підвищення цієї мотивації і висвітленні досвіду її упровадження в освітньому процесі медичного університету, що зумовлює актуальність нашого дослідження.