ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОЗВІЛЛЄЗНАВСТВА ЯК ІНСТИТУТУ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ОСОБИСТОСТІ - Опальчук, Богдан Віталійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті проаналізовано підходи науковців до процесу соціалізації особистості та дозвіллєзнавства, з’ясовано роль і значення дозвілля у процесі соціалізації. Визначено особливості соціалізації особистості в умовах педагогічної культурно-дозвіллєвої діяльності. Охарактеризовано дозвіллєзнавство, як інститут соціалізації особистості.