КРИТЕРІЇ СФОРМОВАНОСТІ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ ГУМАНІТАРНОЇ ГІМНАЗІЇ - Воронецька, Валентина Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розглядаються критерії сформованості творчого потенціалу учнів гуманітарної гімназії: мотиваційно-ціннісний, що відображає наявність мотивів до творчої активності, спрямованість особистості на самореалізацію, постійний саморозвиток, самовдосконалення з метою вийти на новий якісний рівень; когнітивний, що підтверджує наявність глибоких, систематизованих знань про суть творчості, які забезпечують компетентність у реалізації творчого потенціалу та оптимальність процесу його розвитку; особистісно-рефлексивний, що містить особистісно важливі якості для процесу творчої самореалізації; діяльнісно-результативний, пов’язаний з формуванням умінь генерувати нові ідеї та реалізовувати їх на практиці, створюючи кінцевий креативний продукт.