ВНЕСОК ПЕДАГОГІВ-ПРОСВІТНИКІВ У СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ЄЛИСАВЕТГРАДСЬКОГО БЛАГОДІЙНОГО ТОВАРИСТВА ПОШИРЕННЯ ГРАМОТИ ТА РЕМЕСЕЛ - Олізько, Олена Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розкрито внесок педагогів-просвітників у становлення та розвиток Єлисаветградського благодійного товариства поширення грамоти та ремесел у другій половині ХІХ – на початку XX століття. З’ясовано, що громадсько-просвітницька діяльність членів товариства здійснювалась у різноманітних формах через наукову, видавничу, організаційну та педагогічну роботу. Члени товариства проводили театральні вистави, концерти, художні виставки, брали участь у різноманітних з’їздах та конгресах, залучали до діяльності товариства викладачів навчальних закладів.