ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ СФЕРИ ТУРИЗМУ З ОГЛЯДУ НА ПОТРЕБИ РЕГІОНАЛЬНОГО РИНКУ - Щука, Галина Петрівна; Гальків, Любов Іванівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
В статті визначаються умови, які дозволять вирішити проблему якісного кадрового забезпечення регіональних туристичних ринків України. З цією метою на прикладі вирішення кадрових проблем туристичних комплексів Закарпаття з використанням методу експертного опитування встановлюються вимоги, які висувають працедавці до випускників туристичних спеціальностей; аналізується, які з цих вимог і наскільки повно задовольняються в процесі підготовки; виокремлюються ті очікування, які не задовольняються; пропонуються конкретні кроки щодо вдосконалення навчального процесу.