РОЛЬ МУЗИКИ У ВСЕБІЧНОМУ РОЗВИТКУ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ - Завітренко, Долорес Жораївна; Березенко, Наталія Олегівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розглядаються питання, пов’язані з впливом музики на дітей з особливими потребами. Розкриті психологічний (зв’язок основних елементів музики з основними сферами життєдіяльності людини) і фізіологічний (фізичний вплив музики на органи людини) аспекти впливу музики на звичайну дитину. Визначена специфіка музичного сприйняття дітей з порушеннями розвитку (фізичного, психічного, розумового), розглянуті особливості впливу музиці на них. Запропоновані основні шляхи використання музики у роботі з дітьми з особливими потребами з терапевтичною метою.