НЕПЕРЕРВНА ПРОФЕСІЙНА ОСВІТИ: ХАРАКТЕРИСТИКА ТА ВИКЛИКИ СУЧАСНОСТІ - Маланюк, Наталія Михайлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті з’ясовано та проаналізано основні підходи до поняття «неперервна освіта», досліджено її характеристики. Розглянуто функції неперервної професійної освіти: соціокультурна (розвивальна), загальноосвітня (компенсуюча), адаптивна та економічна. Проаналізовано пріоритетні напрямки розвитку неперервної професійної освіти. Досліджено проблеми сучасної професійної освіти (предметна освіта, елементний підхід, відокремленість суб’єктів освітнього процесу від його результатів, відсутність вимог якості на кожному етапі тощо) та запропоновано шляхи їх усунення.