ПІДХОДИ ДО КЛАСИФІКАЦІЇ ТА СТВОРЕННЯ ДОДАТКІВ - Дущенко, Ольга Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
Ґаджети стали незамінними атрибутами нашого життя, а відповідно й додатки. Використання додатків спрощує і прискорює роботу користувачів. Якраз майбутні вчителі інформатики повинні вміти створювати власні додатки для виконання професійних обов’язків. У статті проаналізовано поняття «додаток». Представлено типи додатків: додатки для робочого столу, мобільні, веб-додатки. Подано існуючі класифікації додатків, з їх характеристикою, а саме: веб-додаток, насичений інтернет-додаток, інтернет-додаток, мобільний додаток, гібридний мобільний додаток, композитний веб-додаток (mashup). Описано класифікацію інтернет-додатків і композитних веб-додаток. Наведено приклади веб-додатків. Представлено статистичні дані щодо використання мобільних додатків соціальних мереж і месенджерів. Запропоновано авторську класифікацію додатків. Наведено платформи для створення додатків. Схарактеризовано етапи створення додатків. Запропоновано приклади додатків, які можуть створювати майбутні вчителі інформатики для подальшого використання у професійній діяльності.