ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ СХОВИЩ ДАНИХ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ - Медведовська, Оксана Геннадіївна; Пірханов, Нурягди Амановіч (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розглядається питання використання хмарних технологій при організації самостійної діяльності студентів університетів. Дана проблема є особливо актуальною в даний час у зв’язку зі значним збільшенням годин, що виділяються на самостійну роботу студентів в університетах України. Використання хмарних сховищ даних сприяє створенню кожним учням в процесі навчання свого особистого хмарно-орієнтованого навчального простору (personal cloud-oriented learning environment). Тому важливо навчити студентів грамотному використанню хмарних сервісів на початкових етапах навчання в університеті, а також ознайомити їх з різноманітним функціоналом сучасних хмарних програмних продуктів. Сучасний ринок праці висуває високі вимоги до рівня підготовки сучасних кадрів. Як показує статистика одними з найбільш затребуваними фахівцями є фахівці в області хмарних технологій. Якщо ми хочемо, щоб наші випускники були конкурентно спроможними в сучасному суспільстві, необхідне навчити їх новітнім технологіям, вмінню використовувати отримані навички в майбутній професійній діяльності.