КРИТЕРІЇ ТА ПОКАЗНИКИ МЕТОДИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МАТЕМАТИКИ У ПРОЦЕСІ РОЗВИТКУ ЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ УЧНІВ - Михайленко, Любов Федорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розкриваємо вплив методичної підготовки майбутнього вчителя математики на розвиток логічного мислення майбутніх вчителів. Обґрунтовуємо, що ефективність розвитку логічного мислення учнів на уроках математики залежить від якості методичної підготовки вчителя математики у ЗВО. Наш досвід підготовки майбутніх вчителів математики, дозволив виділити критерії методичної компетентності вчителя математики у процесі розвитку логічного мислення учнів: мотиваційний, когнітивний та діяльнісний; схарактеризувати показники методичної компетентності вчителя математики у процесі розвитку логічного мислення учнів. Виділені критерії та показники методичної компетентності вчителя математики у процесі розвитку логічного мислення учнів розкривають важливість вміння формувати логічну складову математичної компетентності учнів та визначають зміст методичної діяльності вчителя у розвитку логічного мислення учнів.