НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ІНФОРМАЦІЙНО КОМУНІКАТИВНІ ТЕХНОЛОГІЙ В УМОВАХ КАРАНТИНУ - Пуш, Олена Анатоліївна; Яцик, Тетяна Олегівна; Замелюк, Марія Іванівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розкриті основні проблеми розвитку цифрової компетентності педагогічних працівників НУШ. Обґрунтовується важливість Інтернет-платформи Google Classroom. Особлива увага приділяється питанню обґрунтування основних проблем розвитку цифрової компетентності педагогічних працівників НУШ. Акцент робиться на тому, що вчитель може організувати наступні режими навчання: спілкування в режимі онлайн, коли в призначений час ви організовуєте відео конференцію, спілкуючись у чаті; дистанційного навчання, розтягнутого в часі, при використанні певних цифрових інструментів створюється платформа для самостійного навчання за активної опосередкованої участі вчителя. Зазначається, що важливо не лише дозволити вчителям використовувати засоби дистанційного навчання, а й змінити існуючу освітню програму з урахуванням формату дистанції. Звертається увага на пізнавальний ресурс, яким володіють сучасні медіа технології. Розкривається сутність дистанційного навчання як самостійного формату, з безліччю особливостей і специфічних вимог до організації і, найголовніше - до обраного онлайн-контенту.