ОСНОВНІ ЕФЕКТИ ІНТЕРАКТИВНОСТІ ІНТЕРАКТИВНИХ ПЛАКАТІВ ДЛЯ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Рибалко, Ольга Олексіївна; Мельник, Оксана Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті проаналізовано значення використання наочних засобів навчання у процесі навчання учнів початкових класів. Обґрунтована важливість використання інтерактивних плакатів, як сучасного демонстраційного засобу навчання. На прикладі електронного освітнього ресурсу «Математика 1 клас. Інтерактивні плакати» (автор Рибалко О.О.) описано основні ефекти інтерактивності. З використанням цих ефектів педагог може переміщувати предмети вздовж електронної сторінки та виконувати записи у спеціально відведеному місці. Дуже важливою особливістю інтерактивних плакатів є надання можливості робити об`єкти видимим чи невидимими, а використання спеціальних команд дозволяє вчителям та учням закривати й відкривати відповідні записи й зображення. Наведено приклади доцільного використання різних видів анімації та ефекту зафарбування відповідних елементів зображень. Також є можливість відтворити або зупинити у будь-який, зручний для вчителя час звук та відео за допомогою спеціальних кнопок.