ЩОДО СУТНОСТІ, МІСЦЯ, РОЛІ І ХАРАКТЕРУ ЗАДАЧ З ПАРАМЕТРАМИ У КУРСАХ ГЕОМЕТРІЇ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Синюкова, Олена Миколаївна; Чепок, Олег Леонідович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
Так звані задачі з параметрами давно стали невід’ємною складовою як кожного більш-менш поглибленого курсу алгебри чи алгебри і початків аналізу для закладів загальної середньої освіти, так і відповідних завдань Державної підсумкової атестації з математики та Зовнішнього незалежного оцінювання з математики. У той же час, у курсах геометрії закладів загальної середньої освіти, задачам з параметрами не приділено майже жодної уваги. Насправді такі задачі там присутні, їх значення для належної розбудови цих курсів важко перебільшити. У роботі проаналізовано питання про те, що взагалі варто мати на увазі під задачею з параметром або з параметрами та її розв’язанням, висвітлено сутність, роль і місце задач з параметрами у курсах геометрії закладів загальної середньої освіти. Наведено необхідні приклади.