ОРГАНІЗАЦІЯ STEAM-ОРІЄНТОВАНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ ОСВІТИ ЗА ДОПОМОГОЮ СЕРВІСІВ GOOGLE - Сороко, Наталія Володимирівна; Пилипчук, Ірина Леонідівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розглядаються сервіси Google для створення та підтримки STEAM-орієнтованого освітнього середовища загального закладу освіти. Аналіз основних сервісів Google щодо впровадження STEAM-підходу в загальних закладах освіти надав можливість запропонувати вчителям основні рішення їх використання для організації, підтримки та керування STEAM-орієнтованим освітнім середовищем школи. Визначено, що сервіси Google враховують такі вимоги користувачів, як надання можливостей учасникам STEAM проєктів проводити сумісні дослідження в онлайн-середовищі; дистанційно керувати навчальним процесом; використовувати інструменти, що дозволяють групову роботу над документами різних форматів; набори даних, що представляють відомості вже проведених досліджень; контроль за процесом дослідження; поєднання у середовищі спеціальних програм для створення простору інших навчальних проєктів. Перспективи подальших досліджень пов’язані із створенням і впровадженням STEAM-орієнтованого освітнього середовища на основі сервісів Google, перевіркою ефективності цього середовища згідно з результатами проведення STEAM проєктів у загальних закладах освіти.