ФОРМУВАННЯ ІНТЕГРАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ПРИ ВИВЧЕННІ КУРСУ «НАРОДНІ РЕМЕСЛА» - Щирбул, Олександр Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті розглядаються окремі аспекти проблеми інтеграції знань студентів та реалізації міждисциплінарних зв’язків у сучасному освітньому процесі. Встановлено, що зазначені проблеми в різний час були предметом розгляду багатьох науковців у працях яких міжпредметні, міждисциплінарні зв’язки досліджувалися з різних поглядів: педагогічного, психологічного, філософського. Зокрема, в публікації пропонуються елементи формування інтеграційної компетентності в майбутніх учителів трудового навчання й технологій при вивченні ними курсу «Народні ремесла». Наводяться конкретні приклади завдань при розв’язанні яких студенти повинні використовувати раніше набуті знання з інших дисциплін. Доведено, що такий підхід сприяє формуванню предметних та інтеграційної компетентностей як здатності студентів використовувати комплексно свій професійний потенціал в майбутній педагогічній діяльності.