ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ФАХОВИХ МОЛОДШИХ БАКАЛАВРІВ - Бевз, Анна Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті проведено аналіз досліджень багатьох науковців з питання особливостей формування професійної компетентності. Встановлено, що в основі підготовки компетентних фахових молодших бакалаврів спеціальностей «Прикладна механіка» та «Галузеве машинобудування» лежать теоретичні та практичні знання, які у майбутньому дадуть змогу фахівцю конкурувати на ринку праці. Професійна компетентність майбутнього фахового молодшого бакалавра спеціальностей «Галузеве машинобудування» та «Прикладна механіка» має особливості пов’язані з особистісними та предметними компетентностями, а також компетентностями, що формуються на робочому місці. До особистісних та предметних компетентностей належать комунікабельність, ініціативність і підприємливість; критичне, аналітичне і творче мислення; знання з математики, фізики і техніки та навички роботи з комп’ютерними програмами. Уміння працювати у команді та ефективно планувати робочий час – це компетентності, які формуються безпосередньо на робочому місці. Ці компетентності формуються саме завдяки професіоналізму, здатності майбутнього спеціаліста вчитись впродовж життя та комунікативним якостям.