ВИКОРИСТАННЯ УЧИТЕЛЕМ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИХ МЕДІА-КОМПЛЕКСІВ: СТАН ПРАКТИКИ - Мичка-Левченко, Юлія Золтанівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті експериментально перевірено стан практики щодо використання учителем початкової школи навчально-методичних медіа. Проаналізовано роль навчально-методичних медіа-комплексів на практиці, з’ясовано причини існуючих недоліків, а також виявлено можливості інтегративного підходу до організації навчання у початковій школі та потреби вчителя в такому різновиді діяльності в контексті використання ним навчально-методчних медіа-компелексів. Виявлено, що використання навчально-методичних медіа-комплексів, функціонує в основному ізольовано від інших різновидів навчальної діяльності вчителів. Проведено порівняльний аналіз навчальних планів і програм з різних дисциплін, вибіркове спостереження діяльності вчителів на заняттях. Для практичного втілення і попередньої діагностики були застосовані авторські методики на прикладі предмету «Образотворче мистецтво». Здійснений аналіз стану практики дав можливість зробити висновок про доцільність формування навчально-методичних медіа-комплексів на засадах інтеграції та розробки шляхів їх впровадження у навчально-виховний процес початкової школи.