МОДЕЛЬ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ДО ПОЗАКЛАСНОЇ РОБОТИ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ - Бондар, Вікторія Григорівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У статті представлено модель підготовки майбутнього вчителя до позакласної роботи в початковій школі. Досліджено погляди сучасних учених стосовно змісту і структури поняття «модель». Описано структурні компоненти авторської моделі, яка вміщує в собі цільові настанови (мета і завдання), концептуальні засади (методологічні підходи та принципи), зміст та процесуальні компоненти (педагогічні умови, форми, методи, засоби) підготовки, а також очікувані результати досліджуваного процесу. Коротко схарактеризовано концептуально-змістовий, процесуально-діяльнісний, рефлексивно-результативний складники; визначено методологічні підходи та відповідними їм принципи, компоненти готовності майбутніх учителів початкових класів та види підготовки студентів до здійснення позакласної роботи.