СТРУКТУРА ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ ПРАВА ДО ПРОФЕСІЙНО ОРІЄНТОВАНОГО ІНШОМОВНОГО СПІЛКУВАННЯ - Перебийніс, Юлія Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки)
У дослідженні виконано детальний аналіз останніх досліджень і публікацій, що стосуються категорії готовності до професійно орієнтованого іншомовного спілкування та її складників, що дозволило установити зв’язки з поняттям готовності майбутніх бакалаврів права до професійно орієнтованого іншомовного спілкування. Крізь призму особливостей правничої професії вирізнено такі її іманентні ознаки, як багаторівневість, тобто наявність певної структури, що вибудовується завдяки впливові як психічних процесів, особистісних рис, так і наявності іншомовної компетентності, яка може трансформуватися унаслідок належної підготовки і проявлятися у наявності у майбутнього спеціаліста у галузі права комплексу знань, умінь і навичок щодо використання юридичної мови у процесі професійної комунікації. Це дозволило визначити структуру аналізованої категорії, що містить мотиваційний, когнітивний, діяльнісний та рефлексійний компоненти.