АНАЛІЗ СТРУКТУРИ ТА ЗМІСТУ НАВЧАЛЬНО-ТРЕНУВАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ У ВІЙСЬКОВО-СПОРТИВНОМУ БАГАТОБОРСТВІ - Бур’яноватий, Олександр Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Проаналізовані сучасні тенденції розвитку військово-спортивного багатоборства, характеристика фізичної підготовки у сучасних єдиноборствах, вікові особливості фізичного розвитку юних спортсменів 6-8 років, особливості розвитку рухових якостей юних спортсменів 6-8 років, функціональні характеристики вестибулярного аналізатора у юних спортсменів, сучасні підходи до структури та змісту фізичної підготовки на етапі початкової підготовки у єдиноборствах. Аналіз науково-методичної літератури свідчить про наявність масиву знань щодо розвитку специфічних для військово-спортивного багатоборства здібностей, але ця інформація не узагальнена і не розроблена для дітей 6-8 років, й не зрозумілим для тренерів залишається поєднання засобів щодо розвитку загальних та спеціальних фізичних якостей, а також специфічних якостей протягом першого року навчання та в окремому заняті з військово-спортивного багатоборства.