ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ У ГАЛУЗІ МЕДИЦИНИ В УНІВЕРСИТЕТАХ КИТАЮ - Дудіна, Оксана Валеріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті досліджено і теоретично узагальнено особливості підготовки лікарів на магістерському рівні в університетах КНР. Вища освіта в Китаї характеризується численними змінами, завдяки акумуляції та адаптації передового успішного досвіду підготовки фахівців різних країн світу. У цьому контексті, надбання науковців та педагогів КНР щодо організації професійної підготовки магістрів у галузі медицини становить особливий інтерес для України. Вчені проводять постійний пошук вирішення та вдосконалення вищої медичної освіти в КНР. У статті вивчено досвід реалізації магістерських програм у галузі медицини закладів вищої освіти Китаю. Визначено компетентнісний підхід, форми та спеціалізацію навчання в межах організації навчання та практики студентів магістерських програм у галузі медицини в КНР.