ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ LMS MOODLE ПРИ ДИСТАНЦІЙНОМУ НАВЧАННІ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Мельник, Тетяна Андріївна; Волчкова, Галина Костянтинівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто специфіку використання системи MOODLE для дистанційного навчання під час карантину COVID-19 та обґрунтовано її переваги й недоліки для підготовки фахівців галузі управління та адміністрування. Проведено аналіз результатів анкетування серед здобувачів освіти факультету обліку та фінансів Центральноукраїнського національного технічного університету щодо ставлення до використання LMS MOODLE для дистанційного навчання впродовж весіннього семестру 2019–2020 навчального року. Запропоновано для підвищення ефективності навчання комбінувати використання асинхронних платформ Moodle або Google Classroom із застосовуванням можливостей синхронного проведення занять у Zoom, Meet, Skype тощо. Це дозволяє візуалізувати навчальний матеріал за допомогою презентацій та спрощує опанування навчального матеріалу здобувачами, а також розширює можливості навчання осіб з особливими освітніми потребами для отримання ними професій в галузі управління та адміністрування.