ПЕДАГОГІЧНА СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ФАХІВЦІВ СФЕРИ ТУРИЗМУ - Гончарова, Оксана Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті схарактеризовано сутність поняття «педагогічна система формування професійно-комунікативної компетентності фахівців туристичного профілю». Показано, що професійна комунікація є необхідною та першочерговою складовою у професійній діяльності фахівців сфери туризму. Це зумовлює потребу в посиленні комунікативного складника професійної підготовки майбутніх фахівців указаного профілю, що передбачає модернізацію педагогічної системи формування професійно-комунікативної компетентності (цілей, принципів, змісту, методів та форм навчальної діяльності). Також, було проаналізовано низку понять, що є компонентами освітлювального поняття, а саме: «система», «педагогічна система» та запропоновано педагогічну систему формування професійно-комунікативної компетентності (ПКК) фахівців сфери туризму.