НАУКОВИЙ ЗМІСТ КАТЕГОРІЇ «СОЦІАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНА ЗРІЛІСТЬ» ОСОБИСТОСТІ - Данилов, Сергій Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Соціально-професійна зрілість, як якість особистості в широкому значенні – це насамперед показник її індивідуальних особливостей, який характеризує особистість як розпорядника душевних, тілесних сил, здатної перетворювати власну життєдіяльність на предмет творчого результативного перетворення, адекватно оцінювати цілі, задачі, результати, здійснювати корекцію, рефлексію, самоконтроль у процесі життєдіяльності.