СТУДЕНТОЦЕНТРИЗМ ЯК ТРЕНД СУЧАСНОЇ ОСВІТИ - Заблоцька, Ольга Сергіївна; Ніколаєва, Ірина Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті здійснено аналіз останніх публікацій щодо сутності поняття «студентоцентроване навчання». Сформульовано означення поняття «студентоцентроване освітнє середовище». Охарактеризовано ресурси даного середовища у закладі вищої освіти (інтелектуально-комунікативний, організаційний, навчально-методичний, інформаційний, технологічний, матеріально-технічний). Визначено нові вектори взаємодії у системі «студент – викладач». Узагальнено особливості студентоцентризму як інноваційного підходу до організації освітнього процесу у вищій школі.