ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ПРОФІЛАКТИКИ ІНТЕРНЕТ-ЗАЛЕЖНОСТІ МОЛОДІ - Рижанова, Алла Олександрівна; Потьомкіна, Нанулі Зурабівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядається глобальна проблема Інтернет-залежності молоді як негативний прояв її стихійної соціалізації. Систематизовано найкращий досвід профілактики Інтернет-залежності юні в різних зарубіжних країнах. Узагальнено два провідні напрями профілактики: створення сприятливого для попередження Інтернет-залежності соціального середовища молоді та безпосередня профілактична робота з юнню. Зауважено, що зарубіжний досвід може стати основою для обґрунтування тенденцій вітчизняної профілактики Інтернет-залежності молоді.