ДО ПИТАННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРИНЦИПУ НАСТУПНОСТІ ПРИ НАВЧАННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ СТУДЕНТІВ НЕМОВНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Баб’як, Жанна Володимирівна; Плавуцька, Ірина Ростиславівна; Рибіна, Наталія Вікторівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядаються питання наступності в навчанні іноземної мови в процесі безперервної професійної освіти в системі «школа» – «заклад вищоъ освіти». З’ясовано сутність наступності як дидактичного принципу та визначено його складові. Окреслено завдання безперервності і наступності в змісті навчання іноземної (англійської) мови студентів немовних спеціальностей університетів і чинники, що утруднюють його реалізацію. Наголошено на значенні дотримання цього принципу для оптимізації освітнього процесу на усіх рівнях і етапах навчання. Окремо заакцентовано значення дотримання принципу наступності при переході від шкільної до університетської системи освіти умов.