ПРОФЕСІЙНА КОМУНІКАТИВНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ У СИСТЕМІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ - Гончарук, Валентина Анатоліївна; Подлевська, Неля Володимирівна; Живолуп, Вікторія Іванівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядається комунікативна компетенція, яка є вмінням педагога будувати ефективні комунікативні дії в певному колі ситуацій міжособистісної взаємодії, знанням фахівцем закономірностей різних форм спілкування. Важливою у процесі формування комунікативної компетенції є робота здобувачів вищої освіти з текстом, на основі чого формуються діалогічні висловлювання.