ПРОФЕСІЙНА МОБІЛЬНІСТЬ ЯК ФАКТОР ПРОФЕСІЙНОЇ УСПІШНОСТІ СУЧАСНОГО ФАХІВЦЯ - Біда, Олена Анатоліївна; Гончарук , Віталій Володимирович; Гончарук, Валентина Анатоліївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Конкурентоздатність, професійна мобільність, професіоналізм і компетентність фахівця – це якості, від яких залежать життєві й трудові успіхи людини. Метою статті є розгляд питання професійної мобільності як фактора професійної успішності сучасного фахівця. Професійну мобільність потрактовано як системну якість особи фахівця, яка включає в себе цілу низку знань, умінь, здібностей, особистих якостей, ціннісних орієнтацій тощо. Подано бачення мобільності фахівців зарубіжними вченими.