ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ СТУДЕНТІВ НЕМОВНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ В РАМКАХ РЕФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У ВИЩІЙ ОСВІТІ УКРАЇНИ - Мехеда, Аліна Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядаються основні причини зростання ролі дисципліни «іноземна мова» в рамках немовних спеціальностей в процесі поступового реформування системи вищої освіти України. Автором розглянуто пошук ефективних концепцій інтеграції професійної підготовки та навчання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах майбутніх висококваліфікованих спеціалістів, що відображені у стратегічних державних документах. Проаналізовано основні інноваційні методи навчання іноземної мови, умови їх ефективного використання у навчальному процесі вищих навчальних закладів та навчально-виховний потенціал.