ОРГАНІЗАЦІЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ МИСТЕЦЬКИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Ткаченко, Тетяна Володимирівна; Шумська, Ольга Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У роботі обґрунтовано, що існує нагальна потреба в переорієнтації навчально-виховного процесу таким чином, аби професійне становлення майбутніх фахівців було, насамперед, націлене на розвиток умінь самостійної роботи. Встановлено, що самостійна робота, активно впливаючи на характер і якість навчального процесу протягом усього періоду навчання у ЗВО, є основою мистецької освіти і важливою частиною процесу підготовки фахівців. Визначено, що ефективність самостійної роботи перебуває у прямій залежності від методики її організації і педагогічного управління. Схарактеризовано умови продуктивної та якісної самостійної роботи здобувачів вищої освіти мистецьких спеціальностей.