ЗДАТНІСТЬ ДО СОЦІАЛЬНОЇ ДИПЛОМАТІЇ ЯК ОСОБИСТІСНО–ПРОФЕСІЙНА ЯКІСТЬ ФАХІВЦЯ З МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН - Кічук, Надія Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті висвітлюються деякі аспекти проблеми становлення фахівця з міжнародних відносин: обґрунтовується новизна фахових завдань, адже ж євроінтеграційні процеси та глобалізація значно посилюють актуальність здатності фахівця до полікультурного та міждержавного діалогу, де домінантою виступає його компетентність та толерантність, а пріоритетним напрямком діяльності постає участь у міжнародних проектах. В результаті аналітичної роботи, доведено, що здатність до соціальної дипломатії виступає запорукою успішної професійної діяльності фахівця.