РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНОЇ ЗРІЛОСТІ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА У ПРОЦЕСІ КОМУНІКАТИВНОЇ ВЗАЄМОДІЇ - Данилов, Сергій Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Необхідною умовою реалізації особистісного потенціалу викладача у комунікативній взаємодії з студентами, є формування індивідуального стилю педагогічного спілкування. Якщо такий стиль сформовано, педагогічний вплив стає адекватним особистості фахівця, викликає у нього стан емоційного комфорту, сприяє гармонізації стосунків з вихованцями, колегами по роботі тощо.