СТАН І ПРОБЛЕМИ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ ТА ПРИЧИНИ ЇЇ ПОРУШЕННЯ - Дорожко, Анастасія Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті з’ясовано сучасний стан академічної доброчесності, дано перелік її основних принципів, причин їх порушень, пропоновано шляхи боротьби з ними, а також означено сутність плагіату, окреслено категорії наукового плагіату. У статті надано приклади дієвих сервісів онлайн самоперевірки текстів рукописів на оригінальність; визначено шляхи формуванні академічної доброчесності.