ДОСВІД ФРАНЦІЇ, ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ТА США У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ - Кузьмінський, Анатолій Іванович; Біда, Олена Анатоліївна; Кучай, Олександр Володимирович; Кучай, Тетяна Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розгдядаються особливості організації процесу підготовки фахівців у Франції, США, Великій Британії. Найбільш поширеною у США є модель компетентнісно орієнтованої освіти, яка реалізується через посилення зв’язків теоретичної і практичної підготовки. Одним із пріоритетних напрямів реформування освітньої системи Великої Британії є застосування інформаційних і комунікаційних технологій. Виділені основні напрями реформування системи освіти у Великій Британії у контексті інтернаціоналізації, зокрема: підвищення якості освіти; впровадження до навчально-виховного процесу інформаційно-комунікаційних технологій, розвиток спроможності навчальних закладів успішно втілювати інновації.