ДО ПИТАННЯ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ КАМЕРНО-ВОКАЛЬНИХ ФОРТЕПІАННИХ ТВОРІВ - Зорін, Василь Васильович; Боровицька, Олена Миколаївна; Юлдашева, Ірина Олексіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
В статті аналізується історико-культурне підґрунтя формування камерно-вокальних фортепіанних творів. Вказано, що поєднання вокального та інструментального начал має надзвичайно довгу передісторію. Тривалий період вокалу надавалось пріоритетне значення, порівняно з інструментами, які його супроводжували. Становлення дуету голосу та фортепіано відбувається в XVIII столітті, коли не лише виникає даний клавішний інструмент, але й закладаються передумови для іншої його трактовки.