ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ СУЧАСНОГО ВИКЛАДАННЯ КЛАСИЧНОГО ТАНЦЮ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ЗАКЛАДАХ - Сивоконь, Юрій Михайлович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті представлений аналіз методики викладання класичного танцю як системоутворювального знання в процесі навчання студентів хореографічних напрямків вищих навчальних педагогічних закладів. Актуальність вивчення методики викладання класичного танцю у вищому навчальному педагогічному закладі визначається умовами сучасного етапу, для якого характерним є введення освітніх стандартів як очікуваний результат якості підготовки майбутніх хореографів; розширення номенклатури профілів і напрямів хореографічної підготовки; впровадження професійних стандартів для педагогів в галузі хореографічного мистецтва.