ЕСТЕТИЗАЦІЯ ВИЩОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ДИГІТАЛІЗАЦІЇ: СИНЕРГЕТИЧНИЙ ТА АКСІОЛОГІЧНИЙ ПІДХОДИ - Воронова, Надія Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття викладає дослідження процесу естетизації вищої професійної освіти в Україні в умовах тотальної цифровізації. Акцент зроблено на впровадженні синергетичного та аксіологічного підходів. Синергетичний підхід спрямовано на саморозвиток і самоорганізацію особистості, що формує у здобувача естетико-культурологічну та цифрову компетентність. Аксіологічний підхід виступає концептуальним підґрунтям для естетичного опанування навколишньої дійсності засобами цифрових технологій.