СПЕЦИФІКА ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ МУЗИЧНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ СТДУНТОВ МУЗИЧНИХ СПЕЦИАЛЬНОСТЕЙ - Смирнова, Тетяна Анатоліївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Стаття заснована на результатах аналізу праць зарубіжних і вітчизняних вчених, які досліджують проблему сучасних педагогічних технологій. Розглянуто специфіку використання особистісно-орієнтованої педагогічної технології в системі вищих навчальних закладів художньо-педагогічної освіти. Проаналізовано особливості використання гуманістично орієнтованих методів і форм в контексті викладання музичної педагогіки. Грунтуючись на методологічних і теоретичних положеннях психології особистості, визначено зміст целемотіваціонного, емоціонально-вольового, когнітивного, процесуального та контрольно-корекційної компонентів педагогічної технології.