ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ОСВІТИ НА ЄЛИСАВЕТГРАДЩИНІ (ДРУГА ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТОК XX СТОЛІТТЯ) - Калініченко, Надія Андріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті наведено аналіз результатів педагогічного дослідження, що розкриває напрями розвитку освіти на Єлисаветградщині в другій половині ХІХ – на початку XX століття. Серед навчальних закладів Єлисаветграда увага акцентується на новостворених, з демократичним устроєм шкільного життя: ремісничо-грамотному училищі, реальному земському училищі, громадському комерційному училищі, жіночій гімназії, педагогічному класі.