СОЦІАЛЬНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ ФАХІВЦІВ ЮРИДИЧНОЇ СФЕРИ - Штифурак, Віра Євгенівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті проаналізовано вплив соціокультурних факторів на формування психологічної культури фахівців юридичного профілю. Окреслено наукову дефініцію «психологічна кільтура юристів» та виокремлено основні її компоненти. Узагальнено та інтерпретовано результати проведеного експериментального дослідження з метою вивчення ставлення майбутніх юристів до соціальних норм і цінностей, уміння добирати адекватні способи дій у суб’єкт-суб’єктних ситуаціях професійної діяльності, як ознаки сформованості психологічної культури.