ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ ІНФОРМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ У ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Микитенко, Павло Васильович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У роботі розглядаються теоретичні аспекти інформатичної підготовки майбутніх лікарів. Розглянуто та проаналізовано такі поняття як «інформатична підготовка» та «інформаційно-технологічна компетентність», встановлено роль та місце, яке займає ІТ-компетентність у системі професійних компетентностей майбутнього фахівця в галузі охорони здоров’я. Виокремлено низку завдань, виконання яких передбачається з метою організації інформатичної підготовки майбутніх лікарів.