ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ У ЗВО УКРАЇНИ - Слуцький, Ярослав Сергійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто практичну адаптаційну роботу з іноземними студентами у закладах вищої освіти України, метою якої є формування і розвиток соціокультурних навичок, що сприятиме зниженню негативного впливу культурного шоку. Виявлено, що найбільш поширеними формами культурної підготовки виступають екскурсії та заходи ознайомчого, ознайомчо-практичного, мовного і зворотно-ознайомчого характеру.